Škoda Auto má za sebou nejúspěšnější duben v historii

Veronika Skálová Veronika Skálová
11. 5. 2011 12:42
Automobilka prodala v dubnu přes 78 tisíc aut, od začátku roku přes 295 tisíc
Škodě se daří v Číně, Indii a Rusku, ale i v Austrálii.
Škodě se daří v Číně, Indii a Rusku, ale i v Austrálii. | Foto: Radek Pecák

Mladá Boleslav - Rekordní duben si letos v počtu prodaných vozů na své konto připsala mladoboleslavská Škoda Auto.

Společnost informovala, že za čtvrtý měsíc prodala celkem 78 200 aut, což ve srovnání s loňským dubnem představuje nárůst o 23,7 procenta. Za první čtyři měsíce letošního roku tak dosáhl počet prodaných aut 295 300 vozů a vzrostl oproti loňsku o 22 procent.

"S čísly prodeje jsme nanejvýš spokojeni. Přispěly k nim nejen růstové regiony. Také na evropském trhu jsme silní jako nikdy a získali jsme mnoho nových zákazníků," uvedl Jürgen Stackmann, člen představenstva Škoda za oblast Prodeje a marketingu.

Prodeje rostly i na domácím českém trhu, za čtyři měsíce Češi koupili přes 19 tisíc aut, jen v dubnu pak 4 900 vozů.

Na celkovém zvýšení se podílely země střední a východní Evropy, s nárůsty o 81,5 procenta na Ukrajině, 20,9 procenta v Rumunsku a 15,6 procenta v Polsku.

Takto se Škoda představila na autosalonu v Šanghaji:

Dvojciferný růst pak Škoda zaznamenala i na trzích Ruska (o 40,5 procenta), Indie ( o 71,7 procenta) a Číny (o 66,2 procenta). Zatímco v Číně byly nejžádanějšími modely Octavia a Superb, obyvatelé Indie si zamilovali Fabie a koupili jich o 160 procent víc než loni.

Jak společnost upozornila, slavila úspěch i na dalších mimoevropských trzích. V Austrálii prodala o 89,2 procenta více vozů, v Izraeli to bylo o 75,9 procenta více a v Turecku rostl prodej o 64,7 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy