Škoda Auto láme další rekordy v prodejích

Veronika Skálová Veronika Skálová
7. 4. 2011 14:37
Škoda prodala v březnu nejvíc aut ve své historii, 85 tisíc.

Mladá Boleslav - Přestože loňský rok byl v počtu prodaných vozů pro mladoboleslavskou automobilku Škoda rekordní, v letošním prvním čtvrtletí přichází s rekordy novými.

Škoda Auto informovala, že za letošní březen zaznamenala rekord v počtu aut prodaných za měsíc - nově to je 85 tisíc aut, před rokem to bylo 74 900 vozů. Dobré bylo pro českou značku i celé první čtvrtletí, podařilo se jí zvýšit prodej o 21,4 procenta na 217 tisíc prodaných aut.

"Náš růst v zásadě přichází ze všech trhů. Největší dynamiku zaznamenávají i nadále růstové země Rusko, Indie a Čína. Na základě těchto výsledků počítáme s tím, že celosvětový automobilový trh v tomto roce ještě dále poroste," uvedl Jürgen Stackmann, člen představenstva společnosti pro oblast prodeje a marketingu.

I když nejpopulárnějším modelem zůstávají i nadále Octavia a Fabia, zájem o Superby a Yeti rostl meziročně o více než 37 procent.

Společnost zlomila své rekordy i v některých zemích, například v Rusku, kde se prodej zvýšil o více než 88 procent, v Indii, kde se zvýšil o více než 46 procent, nebo Nizozemí, kde se prodej zvýšil dokonce o 133 procent.


 

Právě se děje

Další zprávy