Sázky přes internet zvýšily Tipsportu obrat o 26,6 %

Ekonomika Ekonomika
7. 1. 2010 16:14
Největší sázkovou společnost krize nezasáhla. Tipsport měl obrat 11,5 miliard korun.
Před svátky se několika sázkařům podařilo vsadit neplatné tikety.
Před svátky se několika sázkařům podařilo vsadit neplatné tikety. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Solidní zrychlení udělil rozjezd kursových sázek po internetu obratu největší sázkové kanceláře v Česku. Nedokázala jej zlomit ani hospodářská recese.

Tipsport dnes oznámil, že obrat firem jeho skupiny dosáhl v loňském roce 11,5 miliardy korun, což představuje meziroční zvýšení o 26,6 procenta.

Převážná většina tohoto obratu navíc připadá na Českou republiku - 10,5 miliardy korun, o zbylou miliardu se podělily pobočky na Slovensku a v Polsku.

"Za výrazným navýšením obratu stojí upevnění naší pozice lídra trhu kursového sázení v České republice a s tím spojený rozjezd internetového sázení od ledna 2009," konstatoval mluvčí kanceláře Lubomír Ježek.

Zdůraznil také, že více než čtvrtinového nárůstu obratu dosáhl Tipsport v době krize, kdy řada firem musela propouštět.

Sázková kancelář na sebe upozornila i krátce před vánočními svátky. Přecházela totiž na nový systém internetového sázení, což využilo několik sázkařů k tomu, aby vsadili jinak nepovolenou kombinaci. Na jeden tiket se jim podařilo vsadit několikrát na stejnou událost, což je podle pravidel nepřípustné a systém by takovou sázku za normálních okolností nepřijal.

Když jim společnost odmítla vyplatit výhru, kterou vyčíslili na více než 300 milionů korun, s odvoláním na herní řád, obrátili se sázkaři na média a proti postupu veřejně protestovali.

Měli však smůlu. Tipsport jim nejenže nevyhověl, ale zablokoval také jejich účty a případ předal k posouzení advokátům. Ti dospěli k názoru, že sázky byly podle herního řádu neplatné. Třetina sázkařů rozhodnutí přijala a Tipsportu se omluvila. Ani ostatní však navzdory svým původním prohlášením nepodali na sázkovou kancelář trestní oznámení pro nevyplacení výhry.

 

Právě se děje

Další zprávy