Raiffeisenbank mění šéfa. Žalmana vystřídá náměstek

Ekonomika Ekonomika
25. 10. 2012 13:20
Lubor Žalman končí z vlastního rozhodnutí po devíti letech ve funkci
Mario Drosc
Mario Drosc | Foto: Raiffeisenbank

Praha - Raiffeisenbank v Česku bude mít od roku 2013 nového nejvyššího představitele. Dosavadní generální ředitel Lubor Žalman na konci letošního roku skončí z vlastního rozhodnutí své téměř devítileté působení v čele Raiffeisenbank. Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se stane Mario Drosc.

"Celý život jsem obdivoval podnikatelského ducha a často jsem citoval americké přísloví o tom, že je lepší být majitelem stánku na chodníku před bankou, než najatým ředitelem té banky. Přestože devět let strávených v Raiffeisenbank byly bezkonkurečně nejlepší roky mé kariéry, nyní nastal čas doprovodit svá slova činy," komentoval Lubor Žalman své rozhodnutí.

Předsedou představenstva a generálním ředitelem Raiffeisenbank je Lubor Žalman od května 2004. "Zatímco při nástupu Lubora Žalmana činila například celková aktiva Raiffeisenbank 67 miliard korun, nyní přesahuje velikost banky 200 miliard. Celoroční zisk se zvýšil z 220 milionů v roce 2003 na 2,22 miliardy v loňském roce," připomněl generální ředitel Raiffeisen Bank International Herbert Stepic.

"Moc mne mrzí, že se Lubor Žalman rozhodl opustit řady Raiffeisen a přeji mu vše nejlepší do budoucnosti. Zároveň jsem ale přesvědčen, že v Mariu Droscovi jsme našli perfektního nástupce," dodal Herbert Stepic.

Budoucí generální ředitel Mario Drosc je nyní místopředsedou představenstva a náměstkem generálního ředitele. "Česká Rajfka je společné dílo skvělého týmu a Mario v něm hrál klíčovou roli. Jsem nesmírně rád, že naváže tam, kde já končím, protože jsem přesvědčen, že bude lepší leader, než jsem kdy byl já," uvedl Lubor Žalman.

Mario Drosc do Raiffeisenbank nastoupil v září 2006, kdy se stal členem představenstva zodpovědným za oblast retailového bankovnictví, postupně převzal odpovědnost za veškeré obchodní aktivity banky.

Do představenstva Raiffeisenbank přišel ze slovenské VÚB, kde působil v pozici člena představenstva zodpovědného za retailové bankovnictví. Předtím pracoval mimo jiné v Komerční bance či konzultační společnosti McKinsey.

 

Právě se děje

Další zprávy