První "letní" krach cestovky, končí Balkan Travel

Ekonomika Ekonomika
5. 6. 2009 16:55
Pád zapůsobily vnější ekonomické vlivy i aktuální finanční situace firmy

Praha - Cestovní kancelář Balkan Travel zbankrotovala. Informoval o tom v pátek mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

CK Balkan Travel je středně velká cestovní kancelář, která měla za loňský rok přibližně čtyři tisíce klientů a specializovala se na zájezdy do Bulharska, Řecka a Maďarska.

Společnost, která je členem asociace, má v současnosti v zahraničí 24 klientů na řeckém ostrově Thassos. "Všichni klienti mají řádně zaplacený pobyt, jsou informováni a je o ně postaráno," doplnil Okamura.

Dalších přibližně 80 klientů mělo odlétat do Řecka dnes a v neděli. Všichni klienti jsou již informováni a budou jim vráceny peníze z povinného pojištění CK proti úpadku.

CK Balkan Travel zkrachovala pod vlivem vnějších ekonomických vlivů a ve své aktuální finanční situace není schopna nadále poskytovat služby svým klientům.

Podle sdělení na webu chce cestovní kancelář některým klientům vrátit již zaplacené peníze z vlastních zdrojů. Týká se to zákazníků, kteří měli odcestovat na dovolenou nejpozději o tomto víkendu a v pondělí. CK zajistí vrácení těchto prostředků v nejkratší možné době, píše se v prohlášení. 

Ostatní klienti se mají obracet na pojišťovnu. Balkan Travel je pojištěna u pojišťovny Europäische Reiseversicherung, kterou na českém trhu zastupuje společnost Etics ITP. Právě Etics ITP se má postarat o vypořádání závazků CK.

 

Právě se děje

Další zprávy