Prazdroj spouští síť restaurací Plznička. I s kulturou

ČTK ČTK
18. 7. 2012 13:25
Vedle piva a kuchyně mají restaurace nabídnout návštěvníkům také kulturu

Brno - Plzeňský Prazdroj chystá nový koncept restaurací, který pojmenoval Plznička. Vedle piva a kuchyně mají restaurace nabídnout návštěvníkům také kulturní program, například živé koncerty nebo přednášky. První provoz tohoto typu bude otevřený v pátek v centru Brna na České ulici.

Podle Jana Šolty z Plzeňského Prazdroje je nový koncept restaurací určený zejména pro mladé lidi. "Chtěli jsme, aby se mladí lidé dobře cítili v moderním prostoru, kde bude i odpovídající gastronomie. Chceme také, aby lidé tady něco zažívali, například koncerty nebo cestovatelské přednášky," uvedl Šolta.

Podle něj bude známá brněnská restaurace U Formana testovacím provozem. "Do budoucna bychom chtěli mít Plzničku v Praze, Plzni a také v dalších velkých městech," uvedl Šolta.

Brněnská restaurace má dvě patra. V jednom z nich jsou prostory pro koncerty a další akce, které budou moci lidé sledovat na obrazovkách v druhém patře.

Slavnostní otevření restaurace bude v pátek. Rekonstrukce trvala tři měsíce. V srpnu se v restauraci uskuteční několik koncertů. Vystoupí například skupiny Homoguru, Gentle Irony Trio nebo Gazpačo. Kromě cestovatelských přednášek v restauraci vystoupí například i sdružení designerů Mančaft. "Především chceme dávat prostor mladým umělcům. Koncerty budou každý čtvrtek," uvedl Šolta.

 

Právě se děje

Další zprávy