Pošta spustila naostro svou velkou balíkovou revoluci

Ekonomika Ekonomika
2. 1. 2012 15:46
V testovacím provozu dosáhla úspěšnost doručení 98 procent
Balík si nyní můžete nechat přivézt třeba na pracoviště
Balík si nyní můžete nechat přivézt třeba na pracoviště | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Už v ostrém provozu nabízí Česká pošta své nové balíkové služby, které trošku nadneseně nazývá Balíkovou revolucí. Dosud nabídky Balík Na poštu a Balík Do ruky testovala s téměř stovkou firem, zejména elektronickými obchody a dosáhla úspěšnosti doručení 98 procent. Služba se testovala od srpna.

Novinkou je podle tiskové mluvčí České pošty Marty Selicharové možnost nechat si balík doručit na zvolené místo. Tím může být buď jakákoli pošta v ČR nebo libovolná adresa.

Balík má dorazit druhý den po podání

V prvním případě si zákazník zvolí službu Balík Na poštu, ve druhém Balík Do ruky. Novinkou je i doručování pozdě večer. Balík pošta doručí na poštu, či na udanou adresu již druhý den.

Zákazník dostává prostřednictvím SMS nebo e-mailové zprávy informaci již v okamžiku podání zásilky s tím, že mu bude zásilka doručována druhý den. Má tedy čas se na příjem zásilky připravit, popřípadě může prostřednictvím webového formuláře rozhodnout, zda chce zásilku doručit jiný den, nebo ji nechat rovnou uložit na své poště či uložit na jiné poště kdekoli v republice.

Pošta chce novou nabídkou více konkurovat kurýrním službám.

 

Právě se děje

Další zprávy