Pojištění splátek dluhů: nová pojišťovna

15. 12. 2005 14:44
Praha - Vstup na český trh dnes oznámila přední světová pojišťovna Genworth Financial.

Prvním produktem, který společnost v Česku nabídne, bude pojištění schopnosti splácet finanční závazky. Přípravu produktů pro vybrané finanční instituce plánuje počátkem roku 2006.

Pojištění schopnosti splácet pomáhá klientům dostát svým závazkům při splácení větších půjček, jako jsou například hypotéky, osobní půjčky či úvěry z kreditních karet, a to v případě nemoci, ztráty zaměstnání, dočasné neschopnosti pracovat, trvalé invalidity nebo smrti.

Cítíme příležitost: půjčky rostou

"Český trh je pro nás velice zajímavý, neboť vykazuje stálý růst v oblasti spotřebitelských půjček," uvedl viceprezident Genworth Financial Angel Mas. Do ČR přichází společnost krátce poté, co zahájila činnost v Polsku. Oba tyto kroky jsou podle něj součástí expanzivní strategie pro střední a východní Evropu.

Genworth Financial, která je světovým lídrem v pojištění schopnosti splácet, je na trhu přes třicet let. Společnost je předním pojišťovacím holdingem, poskytujícím služby pojištění v oblasti zajištění životního standardu, penzijního pojištění, pojištění investic a hypoték. Působí ve 24 zemích a služby poskytuje více než 15 milionům klientů.

Ředitelem české pobočky v Praze bude jmenován Petr Krejčí. Nová pobočka získala 7. dubna 2005 licenci od Britského úřadu pro finanční služby a 27. dubna od státního dohledu nad pojišťovnictvím a penzijními fondy při ministerstvu financí.

 

Právě se děje

Další zprávy