Peníze šetří spíše muži než ženy. Zbydou 74% z nich

Radek Pecák Radek Pecák
2. 8. 2010 13:01
Dvěma pětinám můžů se daří z příjmů ušetřit bez problémů
Mužům obvykle na konci měsíce něco na účtu zbyde
Mužům obvykle na konci měsíce něco na účtu zbyde | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Téměř třem čtvrtinám mužů na konci měsíce zbyde přinejmenším malá část u jejich příjmů. Jsou v tomto směru lepšími hospodáři než ženy. Ženám se to totiž, podle výsledků průzkumu  společnosti GfK pro firmu MasterCard podaří jen v 69 procentech případů.

Podle průzkumu ušetří 40 procent mužů peníze bez problému, 34 procentům zůstane na konci měsíce jen malá část příjmu. Dalších 22 procent uvedlo, že něco ušetří jen zřídkakdy. Ženám se daří ušetřit peníze ve 30 procentech případů, 39 procent žen ušetří měsíčně alespoň malé procento příjmů. Necelé třetině se pak podaří ušetřit nějakou částku jen občas.

Těch, kteří nikdy neušetří, je jen málo

V ženské populaci je také větší procento těch, kterým se nikdy nepodaří nic uspořit. Zatímco takových mužů jsou čtyři procenta, žen celých šest. 

Průzkum se zabýval i tím, jak nakupují uživatelé bankovních karet. Nakupování přes internet podle průzkumu využívá 96 procent mužů, z toho 49 procent zřídka a 47 procent poměrně často. Nejčastěji muži nakupují na internetu elektroniku (78 procent), vybavení do domácnosti (40 procent) a dále knihy, hudbu, CD či DVD (36 procent).

 

Právě se děje

Další zprávy