Orco si zavřelo cestu k pomoci. Nevyřešilo své dluhy

Ekonomika Ekonomika
2. 12. 2009 10:41
Developerská společnost ukončila jednání s investorem.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Paříž - Konec naději na injekci ve výši 80 milionů eur znamená oznámení developerské společnosti Orco Property Group o konci jednání s americkou společností Colony Capital. Developer, který stojí na pokraji krachu, o tom informoval v noci na dnešek v tiskové zprávě.

Společnost Orco v ní uvedla, že nedokázala vyhovět podmínkám Colony Capital, jež měla odkoupit asi třicet procent jeho akcií a přinést tak kýžený kapitál. Americká investiční společnost požadovala, aby developer vyřešil své dluhy, což se však Orku nepodařilo.

"Vzhledem k tomu, že k dnešnímu dni jsme nepostoupili s restrukturalizací dluhů, nebyly splněny investiční podmínky, a tudíž platnost opce společnosti Colony Capital vypršela," informuje zpráva.

Developerská společnost založená v Praze se nyní snaží své dluhy vyřešit. Společnost navrhla přeměnu dluhopisů na nový dluh, což však držitelé dluhopisů odmítli. Další návrh zatím Orco nepředložilo.

Firma je od letošního března v režimu soudní ochrany před věřiteli, podařilo se jí lhůtu protáhnout z původního půlroku na celý rok, tedy až do jara příštího roku. Letošní ztráta Orco Property Group se za tři čtvrtletí prohloubila na 201,2 milionu eur, tedy zhruba 5,2 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy