Office 2010 je k mání pro velké firmy, ostatní počkají

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
27. 5. 2010 16:55
Nový balík programů bude stát od 2500 do 16 tisíc korun. Jednotlivé licence se budou prodávat až od září.
Loni si odbyly premiéru Windows 7, letos k nim přibude Office 2010.
Loni si odbyly premiéru Windows 7, letos k nim přibude Office 2010. | Foto: Reuters

Praha - Novou verzi svého kancelářského balíku programů Office 2010 a Share Point 2010uvedl na český trh Microsoft. Až do září bude k dispozici pouze firemním zákazníkům softwarového gigantu, které mají zájem o multilicenční programy. Menší firmy a jednotlivci si budou moci koupit tři krabicové sady Office.

Ceny nové verze programového balíku se budou pohybovat od 2500 korun do 16 tisíc.

"Office 2010 bude mít zřejmě menší úspěch než jeho předchůdci, přesto se zřejmě objeví na více než polovině podnikových PC. Mnoho firem přejde z verze 2003 na Office 2010 spolu s plánovaným přechodem na nová Windows 7 uvedená loni," uvedl analytik společnosti Gartner Michael Silver.

Spolu s balíkem, který je v prodeji od začátku května, dnes česká pobočka Microsoftu představila novinky týkající se verze 2010. Jednou z nich je prodej karet s produktovým klíčem, které neobsahují software, ale jen licenci a instalační kód.

Nová verze obsahuje 12 aplikací, ty nejpoužívanější mohou nově své soubory ukládat přímo do webových úložišť SkyDrive nebo SharePoint. Uživatelé mohou využít i takzvané hostované aplikace a severy Office.

"Hostované aplikace je možné používat prostřednictvím internetových prohlížečů Internet Explorer, Firefox nebo Safari. Office Web Apps budou moci uživatelé začít používat od poloviny června," uvedl Microsoft.

Další novinka začne fungovat od podzimu. Podle Microsoftu bude většina výrobců počítačů předinstalovávat instalační obraz Microsoft Office 2010 a s ním i Office Starter 2010. Jde o časově neomezenou sadu zahrnující pouze aplikace Word Starter a Excel Starter, které jsou mají jen základní funkce a jsou doprovázené reklamou.

 

Právě se děje

Další zprávy