NWR potvrdila, že přijímá nabídky na odkoupení dolů

Ekonomika Ekonomika
3. 7. 2013 8:46
NWR je v těžké finanční situaci, musí se zbavovat aktiv

Praha - Důlní společnost NWR potvrdila, že přijímá nabídky na odkoupení její koksárny a dalších aktiv včetně dolu Paskov. Žádné rozhodnutí během jednání s potenciálními zájemci o koupi aktiv ale zatím nepadlo, napsala agentura Bloomberg.

O tom, že se NWR musí zbavovat majetku, aby získala potřebnou hotovost, se ví - minimálně z toho, že polský konkurent JSW v pondělí uvedl, že byl osloven jako jeden z potenciálních zájemců o aktiva NWR. Poprvé však kroky, které jsou součástí úsporného programu důlní společnosti, jež se dostala do vážných finančních potíží, potvrzuje samotná firma.

NWR, s jejímiž akciemi se obchoduje na burze v Praze a Londýně a v níž největší podíl drží společnost BXR miliardáře Zdeňka Bakaly, shání obří hotovostní záplatu na potíže, které jí způsobila situace na trhu s uhlím a koksem a splátky některých předchozích investic.

Nejčastěji se uvádí, že na prodej jsou koksovna (kolem 60 milionů eur), důl Debiensko, kde se netěží, ale kde jsou významné zásoby uhlí a udělené těžební licence (do tohoto projektu vložila NWR stovky milionů korun) a také důl Paskov.

 

Právě se děje

Další zprávy