Neslavný konec. Kit Digital končí i na pražské burze

ČTK ČTK
19. 12. 2012 15:50
Titul bude vyřazen i z obchodování na Wall Street, firma má nesrovnalosti v účetnictví
Foto: Jan Langer

Praha - Pražská burza v pátek 21. prosince ukončí obchodování s akciemi technologické společnosti KIT digital na trhu START. Firma v úterý oznámila, že usiluje o zalistování na mimoburzovním trhu OTC, uvedl dnes server Patria.cz.

Akcie KITD, které se ještě donedávna obchodovaly na hlavním trhu pražské burzy, budou v pátek staženy také z amerického trhu Nasdaq.

"Důvodem pro tento krok je skutečnost, že ke stejnému datu bude emise vyřazena z regulovaného trhu Nasdaq Stock Market. Tím emise přestane splňovat podmínky požadované příslušnými burzovními pravidly, konkrétně registraci dané emise na jiném regulovaném trhu v členské zemi Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), a burza proto musí přistoupit k jejímu vyloučení," řekl serveru mluvčí burzy Jiří Kovařík.

Firma má nesrovnalosti v účetnictví

Zahájení obchodování na mimoburzovním trhu OTC podle KITD ale nyní nelze zaručit. Nutný totiž bude souhlas amerického regulátora finančního sektoru (FINRA) a ochota alespoň jednoho tvůrce tohoto trhu kotovat akcie KITD, píše server.

Vedení KITD minulý měsíc oznámilo, že podnik má vážné chyby v účetnictví a že bude muset přepracovat účty od roku 2009 do současnosti. Za chyby je podle správní rady zodpovědné bývalé vedení v čele se zakladatelem Kaleilem Isazou Tuzmanem, který v dubnu kvůli neshodám s ostatními členy vedení z firmy odešel. To Tuzman odmítá a nabízí celý podnik převzít.

KIT digital poskytuje řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má zákazníky ve více než 50 zemích světa. Podnik má pobočky na všech kontinentech a služby poskytuje řadě velkých podniků z technologického, zábavního nebo mediálního sektoru.

 

 

Právě se děje

Další zprávy