Největší letošní dražba: Obchodní centrum Olomouc

Radek Pecák Radek Pecák
11. 6. 2012 10:40
Součástí centra je také multikino a minigolf
Foto: Aktuálně.cz

Olomouc - Také minigolfový areál a multikino získá v srpnu nový majitel jednoho z největších moravských obchodních center Olomouc City. Jeho dražbu bude totiž organizovat společnost Naxos.

Dražba by mohla mít několik nej... Doposud se totiž v Česku žádná podobná nemovitost v tuzemsku nedražila a zároveň by mohlo jít o historicky největší nedobrovolnou dražbu v zemi.

„Dražba se uskuteční v srpnu letošního roku. Budoucí nejnižší podání se odvíjí od ceny, kterou stanoví znalecký posudek, a předběžně odhadujeme, že se bude pohybovat v rozpětí 200 až 300 milionů korun," uvádí obchodní ředitel Naxosu a renomovaný odborník na realitní trh Libor Nevšímal.

Dosavadní rekord: 340 milionů korun

„V případě Olomouc City může představovat cena dosažená při této dražbě téměř patnáct procent ročního objemu dražeb v Česku," dodává.

Centrum Olomouc City, které má prodejní plochu 18 000 m2, zahájilo provoz v roce 2005. Své prodejní plochy pronajímá téměř 70 nájemcům a je obsazeno téměř z 90 procent. Jeho výnos představuje zhruba 2,5 milionů eur ročně.

K výhodám Olomouc City patří podle Libora Nevšímala mimo jiné i to, že jde o poměrně novou nemovitost nacházející se navíc v dobré lokalitě - na okraji Olomouce u významné rychlostní komunikace směřující do Hradce Králové.

Dosud největší dražbu tohoto typu v Česku realizoval rovněž Naxos, který v roce 2010 zpeněžil obří tovární komplex v Brandýse nad Labem za 340 milionů korun.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zajímají vás dražby?

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy