Miliardář Komárek rozšiřuje byznys o informační linky

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
10. 5. 2012 13:50
Skupina KKCG vstupuje i do oblasti telekomunikací a informačních technologií
Foto: ČTK

Praha - Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka nově vstupuje i do oblasti telekomunikací a informačních technologií. Od společnosti Telefónica O2 kupuje firmu Informační linky včetně známého telefonního čísla 1188.

KKCG koupila čtyři pětiny akcií a drží opci i na zbývajících 20 procent akcií společnosti.

Čistý zisk Telefóniky z transakce podle dnešní zprávy společnosti dosáhl 220 milionů korun.

"Jsme připraveni dále investovat do oblasti telekomunikací, internetu a s ním spojených technologií, pokud se objeví zajímavá investiční příležitost," říká investiční ředitel skupiny KKCG Michal Tománek.

Firma Informační linky poskytuje po telefonu a internetu například údaje o telefonních číslech či službách a provozuje katalog firem, telefonní seznam i internetové mapy. Zásadní změny služeb nově získané firmy zatím KKCG nechystá.

Základ činností skupiny KKCG, složené z 25 firem působících v 11 zemích, tvoří průzkum, těžba a prodej ropy a zemního plynu a působí také třeba v cestovním ruchu. Telekomunikacím a IT technologiím se však zatím nevěnovala.

Hospodářské noviny připomínají, že podobný vstup do nového segmentu trhu předvedla skupina také minulý rok, kdy se koupí podílu v Sazce společně se skupinou PPF zapojila do odvětví hazardních her.

Podle informací ČTK se skupina KKCG zajímá i o aukci kmitočtů pro rychlé mobilní sítě, kterou připravuje Český telekomunikační úřad.

 

Právě se děje

Další zprávy