Kolem české BAWAG Bank krouží Italové a Britové

hpv
17. 10. 2007 12:45
BAWAG Bank je ode dneška na prodej
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Rakouská společnost BAWAG se dnes rozhodla, že prodá svou českou a slovenskou banku. Firma se chce podle svého vyjádření nadále věnovat především byznysu v Rakousku. 

"Nyní se začneme aktivně zabývat nabídkami na prodej stoprocentního podílu svých dceřiných společností v České republice a na Slovensku,"  uvádí se v tiskové zprávě společnosti.

"Nový majitel získá v BAWAG Bank CZ ziskovou a dynamickou banku, která během posledních dvou let výrazně investovala do rozvoje své pobočkové a distribuční sítě.Je devátou největší komerční bankou na českém trhu," uvedl Markus Hermann, generální ředitel české banky.

BAWAG Bank CZ vznikla v roce 2005 spojením bývalé Interbanky a Dresdner Bank CZ. Má 23 poboček. V roce 2006 skončilo její hospodaření BAWAG se ziskem 136 milionů korun.

Vedení z Itálie nebo z Británie

Kdo má zájem rakouské obchodní podíly, banka zatím neuvedla. Podle informací on-line deníku Aktuálně.cz by však mezi zájemci mohly být italská Banco Popolare di Verona nebo britský bankovní kolos HSBC Bank.

Banco Popolare je v současné době třetí největší italská bankovní skupina, která v Česku  nedávno koupila IC Banku.

Neoficiální informace z této banky přitom uvádějí, že Banco Popolare chce v Česku razantně expandovat a posílit své postavení mimo jiné i v drobném bankovnictví. Scénář potvrzuje i to, že Italové měli v minulosti zájem o koupi banky.

ČTĚTE VÍCE:

HSBC Bank pobočka Praha je součástí HSBC Group, jedné z největších finančních institucí na světě. Poskytuje bankovní a finanční služby ve více než 9500 pobočkách v 82 zemích. V České republice chce své služby také rozšiřovat. Otevírá například call centrum v Ostravě a chystá otevření dalších poboček.

O vyjádření bank redakce požádala, dosud je ale nemá k dispozici.

 

Právě se děje

Další zprávy