Investujte jako Bakala, seznam firem je na internetu

Veronika Skálová Veronika Skálová
11. 5. 2011 10:32
Seznam firem, do kterých Bakala investoval je přístupný na stránkách jeho investiční firmy.
Investiční skupina BXR na stránkách zveřejnila vybrané minulé i současné investice svého spoluzakladatele Zdeňka Bakaly.
Investiční skupina BXR na stránkách zveřejnila vybrané minulé i současné investice svého spoluzakladatele Zdeňka Bakaly. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Sledovat, kterým společnostem věří miliardář Zdeněk Bakala natolik, že do nich investoval, je nyní o něco jednodušší. Ti, kdo by se chtěli jeho investičními kroky inspirovat, najdou seznam jeho investic na internetové stránce investiční společnosti BXR Group.

Bakala má v investiční společnosti, která sídlí v Amsterdamu, poloviční podíl a tedy i velké slovo v tom, kam se finance přelijí.

"BXR Group zřídila tento web pro všechny zájemce z celého světa o detailnější informace o této mezinárodní společnosti a jejích ekonomických aktivitách. Má sloužit mimo jiné i pro usnadnění práce médiím, která o společnosti či majetku jejích akcionářů často referují," komentoval nové internetové stránky Pavel Kočiš, mediální zástupce Zdeňka Bakaly.

Mezi minulými investicemi lze na stránkách, kromě investiční banky Patria Finance, kterou v roce 1994 Bakala založil, figurují například České radiokomunikace, softwarová společnost AVG nebo maďarský firma PannonPower, která provozuje největší maďarskou elektrárnu zpracovávající biomasu.

Mezi výběrem současných investic je pak kromě New World Resources a RPG Real Estate, které jsou s Bakalovým jménem spojované nejčastěji, uveden i český výrobce domácí elektroniky ETA, kanadský poskytovatel mobilních skartovacích služeb Shred-It nebo společnosti Central European Petroleum, která vlastní průzkumná práva na 1 milión akrů ropných polí v Německu.

 

Právě se děje

Další zprávy