Hotel, ve kterém bydlel George Bush, změnil majitele

Ekonomika Ekonomika
2. 11. 2010 8:56
Budova na nábřeží Vltavy i nadále ponese název InterContinental
Stavba pochází ze 70. let minulého století
Stavba pochází ze 70. let minulého století | Foto: Aktuálně.cz

Praha - V přepočtu 2,7 miliardy korun vydala americká firma Westmont Hospitality za pražský hotel InterContinental. Ten dosud vlastnil americký realitní fond Strategic Hotels. &amp

O transakci informoval deník Mladá fronta Dnes (MfD). Pětihvězdičkový hotel je jedním z nejlepších v hlavním městě. V minulosti v něm pobývali například herečka Jane Fondová, tenista Pete Sampras, bývalý americký prezident George Bush nebo zpěvák Michael Jackson.

Název hotelu se podle Mladé fronty Dnes měnit nebude. Hotel má však od září nového ředitele a není vyloučeno, že se budou měnit i další členové managementu. Novým ředitelem je Holanďan Kees Kramer.

Původní vlastník se stahuje z Evropy

Mluvčí hotelu Petra Kazdová pro MFD důvod prodeje vysvětlila tím, že původní vlastník směřuje své plány mimo Evropu.

Budova InterContinentalu stojí na nábřeží Vltavy od roku 1974. Název mezinárodní sítě hotelů mohl používat díky franšízové smlouvě. Později hotel v kuponové privatizaci získaly fondy, které ho prodaly společnosti Strategic Hotels Capital Incorporated.

V posledních deseti letech však hotel provázel postupný odliv známých hostů. Ti začali využívat novější pětihvězdičkové hotely, především Four Seasons.

 

Právě se děje

Další zprávy