Gross zažaloval Moravia Energo za prodej části firmy

hjp
19. 11. 2007 12:30
Cena za odprodej majetku se zdá Grossovi nízká
Úplně na kraji předsednického stolu seděl Stanislav Gross. Přišel po zahájení jednání a před rozchodem do pracovních skupin se šel místopředsedy Martina Starce zeptat: "A kam můžu jít já? Nevyženou mne?"
Úplně na kraji předsednického stolu seděl Stanislav Gross. Přišel po zahájení jednání a před rozchodem do pracovních skupin se šel místopředsedy Martina Starce zeptat: "A kam můžu jít já? Nevyženou mne?" | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Bývalý premiér Stanislav Gross podal žalobu na firmu Moravia Energo kvůli odprodeji části podniku za podle něj příliš nízkou sumu. Informoval o tom dnes týdeník Euro.

Gross chce u soudu zpochybnit platnost valné hromady Moravia Energo, která se konala začátkem srpna. Na zasedání totiž společnost Enias, majoritní vlastní Moravia Energo, prosadila odprodej majetku za 85 miliónů korun společnosti Enigen.

Podle Grosse je však tento převod podhodnocený a po soudu chce, aby ho zrušil. Podle týdeníku Euro Gross převáděný majetek oceňuje minimálně na 105 miliónů korun.

Gross nakoupili 31 procent akcií firmy Moravia Energo v hodnotě 300 milionů korun v září letošního roku. Hned v říjnu ale podíl opět prodal, a to firmě Arca Capital Bohemia.

Čtěte dále:

 

Právě se děje

Další zprávy