Emirates přichází na Ruzyni s jednou linkou do Dubaje

Veronika Skálová Veronika Skálová
12. 5. 2010 14:11
Jednou týdně poletí z Ruzyně do Dubaje přímý let. Čechům se díky tomu otevře i možnost nových spojení do Asie a Afriky.
Airbus 330-200 bude létat i mezi Prahou a Dubají.
Airbus 330-200 bude létat i mezi Prahou a Dubají. | Foto: Emirates

Praha - Nový a vcelku exotický dopravce přichází na pražské letiště s jedinou linkou. Od začátku července bude pravidelná přímá linka společnosti Emirates přepravovat cestující z Prahy do Dubaje. Oznámila to dnes společnost spolu s Letištěm Praha.

Mezi Českou republikou a Spojenými arabskými emiráty bude létat Airbus 330-200, který najednou přepraví 278 cestujících z toho 27 v první třídě. Dosud vedla cesta do Dubaje z Prahy pouze přes Vídeň, Frankfurt nebo Mnichov.

Emirates si v Česku otevřou i malou pobočku, která bude zajišťovat prodej letenek, letištní podporu i nákladní dopravu. Zaměstná dvacet Čechů. Další pracují už teď přímo v Dubaji nebo jsou členy palubních posádek aerolinií.

"Praha je jednou z pěti nových tras, které dosud společnost Emirates představila pro rok 2010. Pro nás toto však není jen nová linka, nýbrž i nový kus Evropy. Do České republiky jsme chtěli létat už nějakou dobu a jsme přesvědčeni, že nová linka bude znamenat okamžitý přínos pro českou ekonomiku," konstatoval ředitel pro celosvětovou civilní dopravu společnosti Richard Vaughan.

Pro české cestující nová linka kromě přímé cesty do Spojených arabských emirátů znamená také otevření dalšího přestupního uzlu na linky například do jihovýchodní Asie, Indie nebo Afriky, které síť linek Emirates spojuje.

"Začátek je velice slibný, rezervace na lety z Prahy do Dubaje i zpět se množí a očekáváme, že v následujících týdnech jejich počet dál poroste," dodal Vaughan.

 

Právě se děje

Další zprávy