Electro World mizí z Maďarska, v Česku však zůstává

Veronika Skálová Veronika Skálová
19. 5. 2009 12:43
Za symbolické euro prodá společnost DSG International své maďarské obchody
DSG International patří k největším prodejcům elektroniky v Evropě.
DSG International patří k největším prodejcům elektroniky v Evropě. | Foto: Reuters

Londýn - Suma ve výši jediného eura postačí k tomu, aby značka Electro World zmizela z maďarského trhu. Za takovou symbolickou částku totiž odprodá britský vlastník, společnost DSG International, svých devět prodejen v Maďarsku i se zaměstnanci. Novým vlasníkem se stane firma EW Electro retail.

„Vzhledem k situaci na mnohých trzích, na nichž působíme, jsme dospěli k závěru, že nejlepšího výsledku pro naše akcionáře, dodavatele i zaměstnance dosáhneme prodejem našich poboček v Maďarsku," uvedl výkonný ředitel DSG International John Browett.

Změny čekají i Česko

Česká ani slovenská síť prodejen Electro World prý ohrožená není. „Prodejny v Česku a na Slovensku si vedou i nadále dobře a zůstávají součástí naší skupiny," uvedla společnost DSG International v dnešním prohlášení. Firma však chystá blíže neupřesněné změny ve struktuře sítě v České republice, kde má celkem 17 prodejen. Podle agentury Reuters zatím není rozhodnuto, zda si firma ponechá osm obchodů v Polsku.

DSG International je druhým největším prodejcem elektroniky v Evropě. Působí celkem ve 28 zemích a zaměstnává přes 40 tisíc lidí. Opatrnost spotřebitelů v poslední době však způsobila, že musí bojovat za svou další existenci. Na začátku dubna firma oznámila propuštění 500 zaměstnanců ve finských pobočkách. 

 

Právě se děje

Další zprávy