Drogerie Schlecker v Česku kupuje konkurenční Teta

Radek Pecák Radek Pecák
2. 5. 2012 8:39
Ryze česká síť prodejen Teta se rozšíří o 145 provozoven
Prodejny Schlecker převezme řetězec Teta.
Prodejny Schlecker převezme řetězec Teta. | Foto: Wikimedia Commons

Praha - Logo drogerií Schlecker v České republice brzy zmizí a nahradí ho to, které je v současnosti k vidění v prodejnách Teta. Česká společnost p.k.Solvent (PKS), která zastřešuje síť Teta, totiž podepsala se zástupci německé firmy Schlecker smlouvu o koupi 100 % akcií její dceřiné společnosti Schlecker v České republice.

Schlecker se již v lednu ocitl v insolvenci. V Česku má 145 prodejen a 459 zaměstnanců.

Kupní cena a smluvní podmínky nebudou zveřejněny. Vypořádání akcií by, podle tiskové zprávy PKS, mělo proběhnout během několika příštích týdnů.

PKS dosud provozovala 700 drogerií Teta.

Propouštění se nechystá

„Firmu přebíráme ve velmi složité finanční situaci. I přesto máme zájem udržet zaměstnanost a pokračovat v současných obchodních vztazích," říká Martin Moravec, spolumajitel a jednatel společnosti PKS.

O koupi německého Schleckeru se zajímala česko-slovenská finanční skupina Penta, zhruba v polovině dubna ale od svého záměru ustoupila.

Společnost PKS je ryze česká, byla založena dvěma vysokoškoláky v roce 1992. Z „provozovny" v jednom malém pražském bytě se za uplynulých dvacet let stala lídrem drogistického trhu v ČR s průměrným velkoobchodním ročním obratem 3,2 miliardy korun bez DPH, resp. 4,88 miliardy v maloobchodních cenách s DPH.

V roce 2009 společnost PKS vstoupila i na slovenský trh. Tamní maloobchodní síť Teta-SK má více než 200 prodejen.

 

Právě se děje

Další zprávy