Dolar se dnes prodával i pod 19 korun

šal
19. 10. 2007 15:30
Americký dolar se rekordně propadl
Jednodolarovky jsou pro většinu Američanů lepší než kovová mince téže hodnoty. Tento týden začne další pokus to změnit: vyjde nová série mincí s portréty bývalých prezidentů. Zahodí kvůli tomu Američané svou oblibu papírových bankovek?
Jednodolarovky jsou pro většinu Američanů lepší než kovová mince téže hodnoty. Tento týden začne další pokus to změnit: vyjde nová série mincí s portréty bývalých prezidentů. Zahodí kvůli tomu Američané svou oblibu papírových bankovek? | Foto: Reuters

Praha - Americký dolar pokračuje ve svém sestupném tažení. Zatímco dnes ráno se oficiální kurs ČNB pohyboval na úrovni 19,201, odpoledne se krátce podle informací agentury Reuters obchodoval pod hranicí 19 korun, konkrétně za 18,99 CZK/USD. V současnosti se koruna obchoduje na 19,06 CZK/USD. Rovněž k euru již poněkolikáté koruna dosáhla nového maxima a to 27,20 VZK/EUR.

Slabý dolar je vždy dobrou zprávou pro české turisty, kteří se chystají vyrazit do zahraničí a plánují nakoupit tyto valuty. Kdo dnes ráno vyrazil do směnáren, mohl hotové dolary pořídit za kurs 19,30 CZK/USD. Odpoledne po dalším zlevnění dolaru je možné tyto valuty nakoupit i za kurs 19,21 CZK/USD (směnárna Camfex).

Extrémně slabý dolar se také pozitivně odráží v cenách dováženého zboží hlavně elektroniky, oblečení a dalšího spotřebního zboží. Naopak nejvíce si zoufají exportéři firmy vyvážející zboží do USA, kteří kvůli slabému dolaru mají nižší tržby.

ČTĚTE VÍCE:

 

Právě se děje

Další zprávy