Do Prahy bude v zimě létat čtrnáct low-costů

hpv
17. 8. 2007 9:55
Klienti se dostanou do čtyřicítky měst v patnácti zemích
Na Ruzyni brzy bude přistávat největší konkurent easyJetu - Ryanair
Na Ruzyni brzy bude přistávat největší konkurent easyJetu - Ryanair | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Na pražském letišti bude během zimy přistávat čtrnáct nízkonákladových aerolinek. Cestující se s nimi mohou dostat do čtyřicítky měst v patnácti zemích.

Low-cost linky mají v České republice stále více příznivců.  "Objem nízkonákladové dopravy na našem letišti roste nejrychleji. Zatímco vloni za první pololetí s low-cost dopravci letělo dvacet procent cestujících, letos jich byla téměř čtvrtina," uvádí Jiří Pos, výkonný ředitel Letiště Praha pro obchod.

 Některé aerolinie jsou s přepravou do a z Prahy natolik spokojené, že zvyšují frekvence letů, nebo přidávají nové destinace. Mezi ně patří například španělský dopravce Clickair, který nyní létá mezi Barcelonou a Prahou sedmkrát týdně. "Od zimní letové sezóny však zvažuje počet letů navýšit," říká Eva Krejčí, mluvčí Letiště Praha.

Od listopadu začne do Prahy nově létat i největší nízkonákladový dopravce Ryanair. Ten otvírá linku mezi českou metropolí a irským Dublinem.

ČTĚTE VÍCE:
Ryanair míří na pražské letiště

Cena jednosměrné letenky začne na 300 korunách včetně poplatků. "Na některé letenky tak budeme lidem doplácet," říká Tomasz Kulakowski, obchodní a marketingový ředitel Ryanairu pro střední a východní Evropu.

"Očekáváme, že v prvním roce naše spojení využije více než sto tisíc  pasažérů," dodává.

Letecká společnost Ryanair plánuje, že na linkách z /do/  Prahy a Brna s ní bude během roku cestovat asi 260 tisíc pasažérů. Z Brna si lze koupit letenku do Barcelony a Londýna.

Celkem chce pak dopravce tento rok přepravit 50 miliónů lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy