Dluhy Fischera mají vymahači. Komárek se jich zbavil

hpv
11. 2. 2008 15:40
Novým věřitelem je firma sídlící mimo EU

Praha - Miliardář Karel Komárek prodal své pohledávky za Václavem Fischerem společnosti, která se podle informací Aktuálně.cz na vymáhání dluhů specializuje.

I to je důvod, proč skupina KKCG, kterou Karel Komárek vlastní, přijala dnešní rozhodnutí Nejvyššího soudu bez většího zájmu.

"Veškeré své pohledávky vůči Václavu Fischerovi skupina už na podzim loňského roku odprodala zahraničnímu subjektu, který nemá jakoukoli vazbu nebo spojení na skupinu KKCG," uvedl Dan Plovajko, mluvčí Karla Komárka.

Ladislav Kuna, 3. 4. 1947 - 1. 2. 2012, fotbalista Ve věku 64 let zemřel bývalý československý reprezentant Ladislav Kuna, vítěz ankety Fotbalista roku 1969. Účastník mistrovství světa 1970 v Mexiku odehrál za československý národní tým 47 zápasů a vstřelil v nich devět gólů. Svoji kariéru spojil především se Spartakem Trnava, za který za šestnáct let nastoupil ve 424 ligových utkáních a nastřílel 86 gólů. Poté hrál ještě za rakouskou Admiru Wacker Mödling.
Ladislav Kuna, 3. 4. 1947 - 1. 2. 2012, fotbalista Ve věku 64 let zemřel bývalý československý reprezentant Ladislav Kuna, vítěz ankety Fotbalista roku 1969. Účastník mistrovství světa 1970 v Mexiku odehrál za československý národní tým 47 zápasů a vstřelil v nich devět gólů. Svoji kariéru spojil především se Spartakem Trnava, za který za šestnáct let nastoupil ve 424 ligových utkáních a nastřílel 86 gólů. Poté hrál ještě za rakouskou Admiru Wacker Mödling. | Foto: ČTK
Související:
Zlom. Soud zrušil konkurs na majetek Václava Fischera

"Považujeme proto věc za uzavřenou a nechceme a nebudeme se k ní vracet," dodal na vysvětlenou.

Podle informací Aktuálně.cz je novým Fischerovým věřitelem společnost, která má sídlo mimo Evropskou unii. 

Karel Komárek, respektive jeho investiční skupina se stala spolumajitelem CK Fischer a ostatních Fischerových společností na podzim 2003.

Fischerovy firmy tehdy dlužily Komerční bance, Českým aeroliniím a České správě letišť přibližně půl miliardy korun. Protože však podle nich měl Václav Fischer špatnou platební morálku, uvalily na něj exekuci. Bývalý senátor se poté domluvil s Karlem Komárkem o kapitálovém vstupu do jeho společností.

Fischer však v původně svých firmách postupně ztrácel vliv a nakonec z cestovní kanceláře zcela odešel.

Z velkolepých plánů tak zbyly jen soudní spory mezi KKCG a Fischerem. Ty však odprodejem pohledávek specializované společnosti skončily.

Václav Fischer v této souvislosti však zdůrazňuje, že žádné dluhy nemá. Fischerovo prohlášení přišlo do redakce e-mailem.

Foto: Aktuálně.cz
Blog Václava Fischera: Zrušení konkurzu je spravedlivé, přišlo však pozdě 
 

Právě se děje

Další zprávy