Další cestovka zkrachovala, o dovolenou přijde 300 lidí

ČTK Jiří Hovorka ČTK, Jiří Hovorka
5. 6. 2012 13:20
Česká cestovní kancelář Redgreentours vyhlásila úpadek, na trhu působila teprve krátce
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Česká cestovní kancelář Redgreentours vyhlásila úpadek. Informuje o tom na svém webu.

"Přes veškerou snahu, z důvodu druhotné platební neschopnosti, se nám nepodařilo zajistit přepravu klientů, kteří měli odletět dne 5. 6. 2012 na zájezd do Turecka a Severní Kypr," informuje web společnosti.

Zástupci společnosti se klientům omlouvají a odkazují je na slovenskou Union pojišťovnu, která bude vyřizovat náhrady za neuskutečněnou dovolenou.

Union poisťovňa, u níž je Redgreentours pojištěna, uhradí její závazky a zabezpečí pro všechny klienty cestovní kanceláře v Turecku a na Severním Kypru dopravu zpět do ČR, řekla ČTK mluvčí pojišťovny Judita Smatanová.

Celkem sedm klientů mělo dnes ve 12:55 plánovaný přílet do Brna, tři klienti mají zabezpečený odlet dnes v 18:55 do Ostravy a 12 klientů přiletí z turecké Antalye dnes do Prahy s plánovaným příletem ve 20:35. Ti všichni ukončili dovolenou v řádném termínu.

Na čtvrtek 23:40 je plánovaný odlet 75 klientů z kyperské Larnaky s příletem do Prahy v pátek ve 2:30. Union pojisťovňa jim zabezpečí ubytování na dva dny a dopravu zpět do vlasti.

Zároveň pojišťovna vyzývá všechny klienty Redgreentours, kteří mají u ní zakoupený zájezd, aby vznesli u Union poisťovny nárok na pojistné plnění, a to nejpozději do dvou měsíců ode dne, ve kterém měl být zájezd podle cestovní smlouvy ukončený.

Problémy společnosti se ukázaly již letos v březnu. Tehdy na ni podala insolvenční návrh spojený s návrhem na prohlášení konkurzu Student Agency. Redgreentours jí měla dlužit 462 tisíc korun na provizích za firmou prodané zájezdy. Student Agency však insolvenční návrh po pár dnech stáhla, protože se k řízení nikdo další nepřipojil.

Podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur má CK Redgreentours v současné době v zahraničí přibližně 100 klientů na Severním Kypru a v Turecku. Dalších 300 klientů má zakoupenou dovolenou na další termíny.

Společnost na českém trhu působila od roku 2009. Z ekonomických důvodů již letos v dubnu ukončila svou činnost CK Asteri Tour.

--------------------------------------------------------------------------------

Dovolená - které cestovní kanceláře jsou spolehlivé?

 

Právě se děje

Další zprávy