Chartery firmě Travel Service nepřinesly, co čekala

hpv
18. 7. 2007 17:15
Na tržbách chybí bezmála 200 milionů
Foto: Travel Service

Praha - Česká letecká společnost Travel Service nesplnila v uplynulém roce svůj plán na charterových letech. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti za rok 2006.

Firma plánovala z charterové přepravy tržby ve výši přibližně 4,2 miliardy korun. Ty skutečné však dosáhly pouhých 4,03 miliardy. Největší český charterový dopravce tak splnil plán na nepravidelných linkách na necelých 96 procent.

Celkové tržby společnosti Travel Servis z prodeje výrobků a služeb pak plánovaná čísla mírně překročily. V uplynulém roce přesáhly 4,84 miliard korun - to je asi o 12 milionů korun více, než vedení společnosti původně počítalo. 

Na celkových tržbách se vyjma charterové přepravy podílejí i nízkonákladové Smart Wings, nebo pronájem letadel do ciziny.

ČTĚTE SOUVISLOSTI:
Smart Wing se daří - více zde 

"Důvod poklesu tržeb na charterových linkách je jednoduchý. Součástí naší obchodní politiky je také pronajímání letadel s posádkami do zahraničí, což se pozitivně promítá do ekonomiky firmy," uvádí Vlaďka Dufková, mluvčí dopravce. Aerolinie tak místo plánovaných charterových letů z Česka, raději propůjčily letadla do zahraničí.

"Travel Service je v této oblasti velmi úspěšný. Pronajali jsme letadla například společnostem Oman Air, Malaysia Airlines,  Ryanair, Air Méditerranée, Air One, Centralwings, Pluna,  nebo Globespan," zdůvodňuje nesplněný plán Vlaďka Dufková, mluvčí dopravce.

Dopravce provozuje deset letadel typu Boeing a jeden private jet, který je určen především pro VIP lety. Boeingy přistávají během roku na více jak 230 letištích  na čtyřech kontinentech.

 

Právě se děje

Další zprávy