Ceny u čerpadel přestaly růst. Konečně

ČTK Radek Pecák ČTK, Radek Pecák
2. 5. 2011 13:43
Na současné úrovni ceny naturalu i nafty zřejmě nějakou dobu zůstanou
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Pro motoristy je tu konečně jedna dobrá zpráva. Po mnoha týdnech přestaly u čerpacích stanic růst ceny benzinu naturalu i nafty.

Dokonce ceny pohonných hmot v minulém týdnu mírně klesly. Benzin Natural 95 zlevnil o šest haléřů na 35,06 koruny za litr. Cena nafty se snížila o devět haléřů na 34,49 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

I když ceny ropy na světových trzích minulý týden rostly, podle analytiků pomáhá motoristům sílící kurz koruny vůči dolaru.

Čeká se stagnace

Příliš velký prostor pro další snižování cen však podle odborníků v současné době není. A tak budou ceny zřejmě stagnovat.

Nejdražší byl v sobotu benzin v Jihomoravském kraji. Jeho cena zde během minulého týdne klesla o 11 haléřů na 35,63 koruny za litr. Následovala Praha, kde průměrná cena vzrostla o jeden haléř na 35,35 Kč/l. V Moravskoslezském kraji stál litr benzinu 35,29 koruny.

Nejlevnější benzin byl v Libereckém kraji, kde stál 34,57 Kč/l. Následoval Jihočeský kraj s cenou 34,62 Kč/l. V Ústeckém kraji platili řidiči 34,78 Kč/l.

>Nafta byla nejdražší stejně jako benzin v Jihomoravském kraji. Litr zde stál průměrně 35,01 Kč. Následovaly Praha a Vysočina s cenou 34,75 Kč/l.

Nejlevnější diesel byl v sobotu za 34,16 Kč/l v Libereckém kraji. V Ústeckém kraji platili motoristé 34,26 Kč za litr motorové nafty.

 

Právě se děje

Další zprávy