Vybíráte obklady do koupelny? Nejlepší jsou nadčasové

Andrea Berniová
7. 8. 2012 10:02
Chcete větší dlaždice, nebo malé čtverečky? Záplavu barev či decentní bílou?
Tlumené barvy z módy nevyjdou
Tlumené barvy z módy nevyjdou | Foto: SIKO Koupelny

Stavíte dům a přemýšlíte, jak by měla vypadat vaše koupelna? Nebo rekonstruujete bytové jádro? Budete muset vybrat spoustu věcí - nové umyvadlo, toaletu a také vanu. Už jste přemýšleli, jestli bude rohová či klasická? Možná by se víc hodil sprchový kout. Nezapomínejte ale věnovat dost pozornosti obkladům.

Právě obklady totiž bývají nejvýraznějším prvkem koupelny a mohou její vzhled významně ovlivnit. Rozhodně máte z čeho vybírat. Seženete dlaždice různých vzorů, barev i velikostí. Pokud si nejste jistí, jak bude vámi vybraná kombinace v reálu vypadat, nechte si v koupelnovém studiu vytvořit 3D model vaší budoucí koupelny. Do něj se kromě dlaždic dá zakomponovat právě i umyvadlo či vana. Nezapomeňte ani na koupelnový nábytek.

Spousta barev, nebo střízlivé kombinace?

Koupelnové obklady vybírejte pečlivě. Dobře si rozmyslete, zda si koupelnu opravdu necháte obložit množstvím malých barevných kostiček jen proto, že je to moderní.

Obklady by měly vydržet roky. Pokud se bojíte, že za pár let vám koupelna bude připadat spíš přeplácaná než moderní, volte raději střízlivější barvy a vzory. Tím určitě nic nezkazíte.

Kvalita je důležitá

Vyberete velkoformátové dlaždice, nebo budou stěny vaší koupelny poskládané z malých kostiček? Jako u všeho, i tady je důležitá kvalitně odvedená práce. Každá nedokonalost vynikne. Spáry musejí být rovné a čisté. Ty na stěně by měly plynuje navazovat na spáry na podlaze. Zjistěte si, která firma v okolí má dobré reference.

Do obkladů totiž vložíte nemalou částku a sledovat, jak se po pár měsících začínají jednotlivé dlaždice uvolňovat, není nic příjemného.

 

Právě se děje

Další zprávy