Realitní magnát Radovan Vítek koupil další nemovitosti

Věra Tůmová
2. 5. 2012 8:00
O nemovitosti za 850 milionů korun se rozrostla skupina CPI Group Radovana Vítka

Praha - Realitní skupina CPI, která patří k největším českým investorům do nemovitostí, se rozrostla o další nemovitosti. Skupina, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, potvrdila nákup další sítě tuzemských obchodů za 850 milionů korun v polovině letošního dubna. Jednalo se o jedenáctku supermarketů a dalších maloobchodních nemovitostí s celkovou prodejní plochou přesahující 43 000 metrů čtverečních.

„Balík nabytých nemovitostí zahrnuje mimo jiné například supermarkety Billa, Penny Market, hypermarket Interspar i samostatné prodejny obuvi či elektra v Třebíči, Teplicích, Praze, ve Zlíně a v dalších městech," vyjmenovává mluvčí společnosti Michaela Winklerová.

Nákup se rýsoval už delší dobu

Společnost CPI nemovitosti pořídila odkoupením zbývajícího padesátiprocentního podílu společnosti VT Holding. „CPI Group byla spoluvlastníkem společnosti VT Holding, a.s. už dva roky a aktivně se na provozu i správě uvedených nemovitostí podílela. Odkoupením zbývajícího padesátiprocentního podílu společnosti jsme se stali jedinými vlastníky jejího retailového portfolia," uvedl Martin Němeček, ředitel akvizic skupiny CPI.

Realitní skupina v současnosti vlastní přes 500 000 metrů čtverečních maloobchodních ploch v České a Slovenské republice. Portfolio nemovitostí zahrnuje samostatné obchodní jednotky, super-, hyper- a hobby markety, retailové parky i velká nákupní centra jako jsou Olympia Mladá Boleslav, Olympia Teplice nebo City Park Jihlava.

Vedle investic do nemovitostí se CPI zabývá rovněž developmentem a správou nemovitostí. CPI je současně druhým největším tuzemským vlastníkem nájemních bytů, protože vlastní i 12 600 nájemních bytů. Spravuje také zhruba 200 tisíc čtverečních metrů kanceláří a 18 hotelů.

 

Právě se děje

Další zprávy