Pokoj pro dvě děti jako stavebnice

Pokoj pro dvě děti jako stavebnice
...Také nám šlo o to, aby bylo zařízení rostoucí a vyhovovalo i v době, až budou děti teenageři," pokračuje majitelka. Oslovila proto interiérové Studio In2, jehož styl práce znala z časopisů. Starý nábytek nakonec veškerý prodala a drobnosti rozdala známým. Jediné, co si nechali, byla ověřená klasika - oranžová nastavitelná židle Tripp Trapp od Stokke.
Úplně první návrh desénového studia majitelce zcela neseděl, protože jí nevyhovovala kombinace modrých stěn a bílého nábytku a také v něm nebyl dostatek úložných prostor. Požádala tedy o světlé pastelové barvy, protože chtěla klidný pokojíček, který nebude na děti působit ani trochu rušivě. Společně s designérkami pak vybrali pro každé dítě odlišnou barevnost - pro dceru růžovou a světle fialovou a pro syna světle modrou.
Vyrobený nábytek je z bělené MDF v kombinaci se světle zeleným laminem. "Snažili jsme se dostat do pokoje hodně věcí s výhledem do budoucna. Když se na nábytek podíváte, v pokoji se vlastně na sebe vrší kvádry jako stavebnice. Postel, která se dá zvednout do tří poloh, je třeba položená na skříni a na schodech. Místnost se dá rychle kompozičně změnit. Jak děti porostou, může se postýlka holčičky postupně zvedat do vyšších poloh, až pod ní bude stejný domeček, jako má pod postelí bratr předškolák. Holčička totiž domeček moc chtěla. Přesunutím skříněk a výměnou stolu za větší vznikne zase druhé pracovní místo," objasňuje koncept Lucie Barešová.
Originální pokojíček si žádá i textil na zakázku. Na něj se ve Studiu In2 zaměřuje Halka Freidingerová, která pro rolety pokojíku vybrala potištěnou látku se zvířecími motivy od finské značky Marimekko. Jsou barevné, veselé a hodí se sem báječně. Dále navrhla kapsáře, pro holčičku fialkový, pro chlapečka modrý, které jsou oba upevněné zásuvkovými úchytkami do hmoždinek ve zdi. Slouží k ukládání drobností a zároveň chrání děti před chladnou zdí. Na zakázku je ušité i povlečení, matrace do hracího koutku a dekorativní polštáře. Koberec, o kterém již byla řeč a který je vyříznutý z metráže, má výšku jen 4 mm, aby se na něm daly dobře stavět například koleje. Je to drobnost, ale velmi důležitá.
Foto: Domov / Ivan Bárta
Věra Tůmová
23. 11. 2012 22:00

Spaní, úložné prostory, hra, relax i učení - to vše hned dvakrát a v jednom pokoji, navíc v kombinaci kluk a holka. Docela pekelné zadání. Podívejte se, jak zdánlivě neřešitelný problém zvládlo designérské studio In2. Konečnou podobu dětského pokoje pro časopis Domov okomentovala Vanda Jesenská.

 

Právě se děje

Další zprávy