Navštivte již třicátý veletrh starožitností Antique

Andrea Berniová
7. 11. 2012 12:01
Letošní podzimní veletrh Antique představí starožitnosti z 19. a 20. století, mimo jiné také hračky
Veletrh Antique nabídne mnoho starožitností
Veletrh Antique nabídne mnoho starožitností | Foto: Veletrh Antique

Již ve čtvrtek 8. listopadu můžete navštívit veletrh starožitností Antique. Najdete ho v prostorách pražské Novoměstské radnice. Veletrh bude otevřen až do neděle 11. listopadu, a to vždy od 10 do 19 hodin. Půjde o jubilejní třicátý veletrh, který tentokrát zmapuje posledních 10 let na českém a zahraničním trhu se starožitnostmi včetně chování sběratelů a investorů. Veletrh každoročně navštěvují jak odborníci, tak laická veřejnost.

Veletrh nabídne sklo, nábytek, hračky i mince

Na veletrhu objevíte především artefakty z 19. a 20. století, například designový nábytek, secesní skleněné výrobky od českých sklářů, kvalitní míšeňský porcelán a také šperky od významných návrhářů, a to jak luxusní, tak i nenápadné kousky. Najdete tu ale i hračky a mince.

Na své si přijdou také milovníci asijského a afrického umění - to je poslední dobou velmi populární. Pokud máte starožitnosti rádi a váš interiér je zařízen spíše v klasickém než v moderním stylu, možná si na veletrhu vyberete nějaký doplněk, který se vám bude hodit.

Veletrh Antique je pořádán Asociací starožitníků a koná se pravidelně dvakrát ročně - na jaře a na podzim. Poslední jarní veletrh se zaměřil na 19. století, především na umělecký styl biedermeier, ale i na empír, novogotiku, novorenesanci, romantismus, realismus a počátky secese.

Umění neztrácí svou hodnotu

A jak je na tom český trh s uměním? V posledních letech nebyl ani on ušetřen důsledků ekonomické recese, nyní jsou ale výsledky prodejů na českém aukčním trhu pozitivní. Sběratelé a investoři přesto obchodují obezřetněji než dříve. Starožitnosti si ale stále uchovávají svou hodnotu.


 

 

Právě se děje

Další zprávy