Krásná a čistá voda v bazénů? Pomůže vysavač

Ilona Víchová
12. 6. 2012 11:09
Pokud chcete udržet váš bazén čistý, je nutné k němu dokoupit bazénový vysavač
Foto: Jaroslav Pikous Aktuálně.cz

Údržba bazénu stojí nejen hodně úsilí, ale také peněz. K základní filtraci a potřebným chemiím musíme dokoupit ještě správný bazénový vysavač.

Vysavač je nezbytným pomocníkem, který se postará o stěny bazénů a pomůže vodu udržet azurově čistou. Na trhu se setkáváme s celou řadou bazénových vysavačů a jejich tipů. Máme pro vás přehled, co vše se dá koupit jako příslušenství k bazénu.

Bazénové vysavače

Díky pravidelné péči o čistotu bazénů zajistíme to, že do vody nemusíme lít zbytečnou chemii, která je nepříjemná na oči. Z chlóru může vznikat i alergie. Proto je lepší bazén čistit i mechanicky. Nezbytným příslušenstvím k rodinnému bazénu jsou bazénové vysavače. Péče o bazén je rychlejší a účinnější.

Na trhu se prodávají plně automatické bazénové vysavače, poloautomatické bazénové vysavače a mechanické  bazénové vysavače. Poloautomatické a mechanické se připojují přímo na skimmer a obsluha je velmi jednoduchá. Připojíte na pískovou filtraci a vysavač využívá sací sílu filtračního systému. Poloautomatické vysavače se pohybují po bazénech sami a mechanické vyžadují ruční obsluhu.

Práce s automatickým vysavačem je velmi jednoduchá. Stačí ho vzít a vložit do bazénu. Ponoříte ho do vody a on pracuje a čistí celou plochu bazénu zcela sám.

Automatické bazénové vysavače

Jsou luxusním příslušenstvím do vašeho bazénu. Cena se pohybuje od 15 do 70 tisíc korun. Velmi usnadní vaší práci a zaručí pravidelné čištění bazénu. Jde o bazénového robota, který je nenáročný na obsluhu. Zajistí dokonalé odstranění usazené nečistoty na dně a stěnách bazénu. Dokáže být v pohotovosti v noci a ráno máte k dispozici čistý a azurový bazén.

Celého robota ovládá řídící jednotka, která si umí zmapovat velikost bazénu a najde nejvhodnější cyklus čistění. V případě, že si chcete vysavač ovládat sami, můžete si vybrat z několika naprogramovaných činností.  Součástí těch dražších modelů je i odkládací vozík a dálkové ovládání, kterým můžete vysavač sami ovládat.

Poloautomatické a mechanické bazénové vysavače

Poloautomatické vysavače nainstalujete snadno a rychle. Připojují se na skimmer k pískové filtraci, kde pracují díky sací síle filtru a pulzní membráně vysavače, která ho posouvám po dně bazénu. Poloautomatický vysavač vyčistí dno i stěny bazénu a pracují bez vaší přítomnosti.

U mechanického bazénu musíte být po celou dobu čištění přítomni a do práce se zapojit. Mechanický bazénový vysavač se také připojuje na skimmer pískové filtrace a vysávací hlavu ovládáte vy ze břehu bazénu. K jednoduché práci pomáhá teleskopická tyč, kde je na konci umístěná vysávací hlava. Nečistoty putují do skimmeru a pískové filtrace.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahradní bazény a jejich údržba.

 

 

Právě se děje

Další zprávy