Kam doma naskládat lahve s vínem? Pořiďte si vinotéku

Andrea Berniová
1. 6. 2012 14:44
Chcete, aby se uskladněná vína zároveň chladila? Máte z čeho vybírat
Domácí vinotéka nabízí elegantní způsob uskladnění vína
Domácí vinotéka nabízí elegantní způsob uskladnění vína | Foto: Aktuálně.cz

Není nic lepšího než strávit klidný a příjemný večer doma nad sklenkou dobrého vína. Pokud jste milovníkem vína, pravděpodobně doma několik lahví máte. Možná víc než několik. A možná zrovna řešíte, kam a jak je správně uskladnit, aby nikde nepřekážely nebo nehrozilo, že se rozbijí. A co když lahve potřebujete zároveň chladit?

Pomůže vám domácí vinotéka. Ta, co dokáže chladit, je vhodná obzvlášť pro bílé víno. Už žádné lahve zabírající místo v lednici. Už se nestane, že byste si museli nechat zajít chuť na víno, protože jste ho zapomněli dát vychladit. Ani nečekaná návštěva vás už nepřekvapí - vždy budete mít po ruce zásobu vychlazených lahví vína.

Uskladněte víno stylově

Vinotéka může být ale také stylovým doplňkem interiéru. Poohlédněte se po takové, která se barvou i designem hodí do vašeho domu či bytu. Vybírejte nejen podle vzhledu, ale také podle praktických požadavků. Záleží hlavně na tom, kolik lahví najednou budete chtít ve vinotéce skladovat. Podle toho volte její velikost. Můžete mít vinotéku například na 6 nebo 12 lahví, s různým počtem vysunovacích polic.

Vyberte si stojan na víno

Pokud víno chladit nechcete, jen ho potřebujete vhodně uskladnit, jsou tu různé stojany na lahve - ze dřeva nebo i z kovu. Opět záleží na tom, kolik lahví potřebujete do stojanu naskládat a také na tom, který materiál a tvar se vám líbí a hodí se do vašeho interiéru. Do některých stojanů na lahve se také dají zavěsit sklenice na víno.

Vše, co potřebujete, tak najdete na jednom místě. Dřevěné stojany často bývají stohovatelné - to znamená, že můžete přikupovat další a další části (patra), které do sebe zapadají.

--------------------------------------------------------------------------------

Která vinotéka nabízí kvalitní víno?

 

 

Právě se děje

Další zprávy