Americká lednice je prostorná a umí i ledovou tříšť

Andrea Berniová
16. 5. 2012 11:02
Chcete novou lednici? Přemýšlejte o té americké
Foto: mall.cz

Klasické lednice a mrazáky už vás nudí? Chtěli byste do kuchyně něco trochu jiného? A co kdyby takový mrazák dovedl ještě vyrobit led nebo roztříštěný led? Zkuste tak zvanou americkou lednici. Určitě jste ji už viděli v amerických seriálech. Je dvoukřídlá, velká a dokáže vyrobit právě led či led nadrtí a pohodlně dopraví do vaší sklenice.

Led, voda i ledová tříšť

Americkým lednicím se také říká „side by side". Takové chladničky jsou považovány za to nejlepší, co v této oblasti můžete pořídit. Mají moderní design a naskládáte do nich hodně potravin. Můžete si také vybrat, zda se v obou křídlech bude skrývat lednice, nebo zda bude jedna strana sloužit jako mraznička.

Výrobník ledu, ledové tříště a zároveň zdroj vody mají jen některé americké lednice. Záleží na vašich preferencích a také finančních možnostech. Na jednom křídle se také může nacházet otvor s vyklápěcím otevíráním, díky kterému se dostanete jen k lahvím s nápoji, které jste vložili do police ve dveřích. Můžete tak vyndat lahev a nalít si nápoj bez zbytečného otevírání celé lednice, což vede k úspoře energie.

Bude se vám do kuchyně hodit?

Jako u veškerého zařízení domu i bytu, i zde je potřeba brát v potaz celkový styl místnosti, v tomto případě kuchyně. Pokud kuchyň laděnou spíš do starožitnějšího stylu, možná se v ní americká lednice s moderním designem nebude příliš vyjímat. Nemusí se sem hodit ale ani ta klasická, u ní zkuste využít výhod, které nabízejí vestavěné spotřebiče. Tím (nejen) lednici schováte, a nebude tak narušovat styl vaší kuchyně.

Důležité jsou i prostorové možnosti. Americká lednice bývá širší a také se otvírá na obě strany, takže vlevo i vpravo je potřeba dostatek místa pro pohodlné otevření obou jejích křídel - abyste se ke svým potravinám nemuseli dostávat úzkou škvírou.

-----------------------------------------------------------------------------------

Přemýšlejte při výběru nové lednice.

 

Právě se děje

Další zprávy