Je pro vás mytí nádobí noční můrou? Pořiďte si myčku

Andrea Berniová
19. 6. 2012 5:50
Myčka umyje a vysuší nádobí za vás
Myčka nádobí vám v kuchyni pomůže
Myčka nádobí vám v kuchyni pomůže | Foto: Aktuálně.cz

Ruční mytí a utírání nádobí zabere spoustu času, což v dnešní uspěchané době není zrovna žádoucí. A navíc, pokud chcete mít v kuchyni vždy uklizeno, musíte každý kus nádobí umýt hned, aby se talíře či hrníčky nekupily ve dřezu. Jestli máte v kuchyni dost místa, zkuste myčku nádobí.

Ušetří vám spoustu času - nádobí umyje i vysuší a vy už ho pak jen rozmístíte do skříněk. Dokáže také šetřit vodu - seženete totiž myčky s úsporným provozem.

Rozdíl poznáte obzvlášť tehdy, pokud běžně myjete nádobí pod tekoucí vodou, což je ten nejméně šetrný způsob. Díky myčce se zbavíte i nepříliš lákavé hromady špinavého nádobí ve dřezu - nádobí je možné dávat do myčky hned, i když ji ještě nebudete zapínat.

Nemusíte se bát, že ji nezaplníte

Můžete mít vestavěnou myčku, která splyne s kuchyňskou linkou a nebude působit rušivě. Stejně tak ale seženete volně stojící myčku. Možná se bojíte, že myčku nezaplníte a budete ji tak pouštět skoro zbytečně.

Můžete ale nádobí umístit třeba jen do horního nebo jen do spodního koše a nastavit, aby se mytí soustředilo jen na něj. Navíc některé myčky dokážou vypočítat čas mytí podle váhy vloženého nádobí.

Položte myčku na skříňku

Myčky mívají různé rozměry a také se liší jejich kapacita. Často se udává v množství jídelních souprav, které dokáže myčka pojmout. Nabízí také různé programy. Můžete třeba nastavit, aby se zapnula, když nebudete doma. Po návratu tak už jen uklidíte umyté nádobí. Jiný program je určen speciálně na mytí sklenic. 

Myčky se nemusíte vzdát, ani pokud nemáte v kuchyni zrovna místa nazbyt. Existuje také stolní myčka, která má menší rozměry, dá se postavit na kuchyňskou skříňku. Vejde se do ní ale méně nádobí.

--------------------------------------------------------------------------------

Vše do vaší kuchyně.

 

Právě se děje

Další zprávy