Chcete si připravit lahodnou kávu? Potřebujete kávovar

Andrea Berniová
8. 8. 2012 9:29
Kávovary nabízejí různé fuknce, od mletí kávy až po šlehání mléka
Kávovary seženete v různých barvách
Kávovary seženete v různých barvách | Foto: potten-pannen.cz

Málokdo si dnes dovede představit svůj den bez dobré kávy. Až s ní se začínáte opravdu probouzet. Možná si v průběhu dne dáte ještě jednu, třeba se zákuskem. Chodíte rádi do kaváren slastně vychutnávat zdejší lahodnou a profesionálně připravenou kávu?

Možná si myslíte, že káva připravená doma se jí nemůže vyrovnat, takovou vůni, chuť a pěnu přece nemůže mít. Možná máte pravdu, tedy pokud si do hrnku zaléváte z rychlovarné konvice rozpustnou kávu. Zkuste i přípravu domácí kávy pozvednout na vyšší úroveň. Kupte si kávovar, tedy přístroj (nejen) pro přípravu espressa, a lahodnou kávu budete mít i doma.

Automatický, nebo kombinovaný kávovar?

Velkou výhodou některých kávovarů je, že pražená kávová zrnka umelou a hned ze vzniklého prášku připraví kávu. To je velké plus, protože čím déle je káva umletá, tím více ztrácí svou vůni. Kávovary nabízejí různé funkce, designy a způsoby ovládání. 

Můžete mít plně automatický kávovar. Ten se ovládá pouze stisknutím tlačítka - tedy výběrem druhu kávy. Přístroj se postará o vše - od namletí kávy až po šlehání mléka. Za takové pohodlí si ale dost připlatíte. Levnější variantou je kombinovaný kávovar.

Kávovar může být vestavný

Vestavěná myčka nebo trouba, to už dnes není nic neobvyklého. Ale co vestavěný kávovar? Můžete ho zabudovat do kuchyňské linky. Tím odpadá asi největší nevýhoda kávovarů - totiž že mohou zabírat dost místa na pracovní desce linky. Takhle ale místo ušetříte, navíc kávovar do vaší kuchyně lépe „zapadne" a stane se její přirozenou součástí.

Co se týče designu, můžete mít kávovary v klasických střízlivých barvách, jako je stříbrná či černá. Seženete ale i veselejší přístroje, které hýří barvami a někdy i vzory.

 

Právě se děje

Další zprávy