Česká biopotravina roku 2019: Nejlepší výrobky, které v sobě nepotřebují chemii

Ekonomika Ekonomika - za podpory: Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO
5. 9. 2019 6:00
Odborná porota vybrala v letošním osmnáctém ročníku soutěže Česká biopotravina roku vítěze hned v několika kategoriích. Jedná se například o biovíno, steaková biomasa či biopotraviny rostlinného původu.
Česká biopotravina roku 2019.
Česká biopotravina roku 2019. | Foto: PRO-BIO

Biopotraviny rostlinného původu

  • V této kategorii porotu jednoznačně oslovila BIO švestková povidla z Eko sadů Komňa.

Rodinná firma Davida Ryšavého, Lumíra, Hany a Edity Malcových se na úpatí Bílých Karpat v oblasti Moravské Slovácko, zabývá pěstováním slivoní na necelých devíti hektarech ekologických sadů. Svoji produkci zpracovávají vařením a sušením bez použití dalších přídavků, jako jsou cukry nebo konzervanty. Vyrábí tak 100% bio švestková povidla a sušené švestky.

 

Právě se děje

Další zprávy