Babiše dohnala vlastní vychytralost. Projděte si, o co jde v kauze jeho příjmů

Tomáš Pergler
Aktualizováno 18. 3. 2017 14:20
Dohání ho vlastní podnikatelská vychytralost z minulosti a zároveň proměnlivost v tom, co říká. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se dostal pod tlak, který si z valné části zavinil sám. Podobně jako v loňské kauze Čapí hnízdo se znovu zapletl do svých slov, tentokrát při vysvětlování, kde vzal peníze na dluhopisy od koncernu Agrofert. Fakta, jež předložil, mu příliš nepomohla, naopak rozvířila další pochybnosti. Projděte si přehledný výčet, s čím se Babiš potýká. (Pro vstup do přehledu klikněte na úvodní fotku.)

Jak se Babiš zamotal

Foto: Jakub Plíhal

Při vysvětlování, kolik si vlastně od 90. let vydělal, Babiš uvedl několikrát různá čísla, pletl hrubé a zdaněné příjmy a spíše vršil zmatky. "Jsou to všechno sprosté lži a účelové mediální akce organizované zhrzenými novináři," bránil se.

Tím však na sebe poutal ještě větší pozornost. Z dluhopisů se postupně stalo politické téma a vítaná příležitost nejen pro opozici, ale i pro sociální demokraty premiéra Bohuslava Sobotky, kteří se dlouhodobě potýkají s nižší voličskou podporou než ANO.

 

Právě se děje

Další zprávy