Ježíšek přinesl ženě v Olomouci Audi A3. Policie ho při registraci zabavila

Domácí Domácí
6. 1. 2021 16:19
Nepříjemnou zkušenost zažila žena v Olomouci, která si po novém roce chtěla přihlásit svůj vánoční dárek do registru silničních vozidel. Auto Audi A3, které 24. prosince dostala od svého bratra, se ukázalo být kradené. Policie jí tak dárek musela zabavit.
Audi A3 bylo vánočním dárkem, který se ukázal být danajským darem. Ilustrační foto
Audi A3 bylo vánočním dárkem, který se ukázal být danajským darem. Ilustrační foto | Foto: Martin Přibyl

To, že s automobilem není všechno v pořádku, zjistil úředník na Registru silničních vozidel v Olomouci. Policii následně předal informaci o vozu v pátrání. 

"Úředník v průběhu přihlašování osobního motorového vozidla Audi A3 zjistil, že je po autě ve Francii od října 2017 vyhlášeno pátrání. Ještě 24. prosince se 29letá majitelka těšila z krásného vánočního dárku, o pár dní později radost vystřídala starost," řekla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté podle ní zjišťují okolnosti, za jakých se auto dostalo do Česka. "Jednalo se o dovoz ze zahraničí. To, jestli jej tam koupil přímo bratr ženy, nebo se sem dostalo přes prostředníka, je předmětem šetření," uvedla mluvčí pro server Novinky.cz. Majitelka podle ní neměla ponětí o tom, že je její nové auto kradené.

"Po vozidle pátrala i belgická policie," poznamenala Vaňharová. Proč bylo pátrání vyhlášeno po jednom autě ve dvou zemích, není zatím zřejmé. "Je to čerstvá záležitost. Bližší okolnosti zjišťujeme. Víme však, že trestný čin krádeže se stal ve Francii," poznamenala dále pro server iDNES.cz. 

Automobil policisté zajistili a v rámci mezinárodní spolupráce informovali o vypátrání vozidla příslušné instituce v zahraničí.

 

Právě se děje

Další zprávy