Oblíbený Volkswagen v novém. Tiguan stojí pod 700 tisíc, konkurují mu tři česká SUV

Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 8. 2020 6:02
Tiguan je letos zatím nejprodávanějším modelem Volkswagenu. Začátkem prázdnin pak německý výrobce ukázal jeho modernizovanou podobu, která už se také prodává na českém trhu. V následující galerii jsme proto nejen rozebrali změny kompaktního SUV, ale porovnali jsme jej také s nejbližší konkurencí.
Foto: Seat

Seat Ateca - od 659 900 korun

Stejně jako Karoq se v Česku vyrábí i Seat Ateca, další koncernový rival Tiguanu. Španělský model prošel v nedávné době rovněž modernizací, která upravila vnější vzhled i nabídku motorů (více zde). Zároveň stejně jako u škodovky platí, že je Ateca o kousek menší než Tiguan, kufr pak pojme v základu 510 litrů.

Nabídka motorů je zatím podobně chudá jako u Volkswagenu. Začíná u 1.5 TSI se 110 kW, pokračuje u dvoulitru TSI se 140 kW a standardním automatem a pohonem všech kol a končí u dvoulitru TDI se 110 kW, který má volitelně i pohon všech kol spolu s automatem. Ostatně DSG se dodává i pro verze s pohonem jen přední nápravy.

Základní akční cena 659 900 korun za zážehovou patnáctistovku je nižší než u Volkswagenu. Výbava Style přitom nabízí podobný výčet prvků - to znamená třeba nouzové brzdění s detekcí chodců, automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s 8,25palcovým displejem a osmi reproduktory, zadní parkovací senzory, diodová přední i zadní světla, diodové mlhovky nebo 17palcová litá kola. Platí tedy, že všechna tři koncernová kompaktní SUV jsou se stejným motorem i výbavou na podobné cenové úrovni, přičemž Tiguan je z této trojice nejdražší.

Nejlevnější čtyřkolka s dvoulitrem TDI a automatem stojí v případě Seatu 889 900 korun, tedy méně než u Tiguanu. Platí také, že žádná Ateca se bez příplatků nedostane přes milionovou hranici jako VW, na druhou stranu třeba Matrix světla zůstávají Seatu zapovězená.

 

Právě se děje

Další zprávy