Rychlost supersportů v rodinném balení. Splašená kombi proslavilo Audi, má je i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 7. 2019 6:02
Nabídka ostrých hatchbacků a SUV je v současné době široká, naproti tomu sportovní kombi jsou úzce profilovanou skupinou automobilů. Přitom spojení praktické karoserie a silného motoru je na první pohled zajímavou kombinací. V těchto dnech navíc slaví jeden ze symbolů této třídy 25 let od svého vzniku. V galerii si proto můžete připomenout nejen Audi RS2 Avant, ale i některé další "splašené" kombíky z minulosti i současnosti.
Foto: Výrobci

Porsche Panamera Sport Turismo E-Hybrid - Budoucnost rychlých kombíků?

Jsou benzinové motory budoucností automobilového průmyslu? Většina analytiků i automobilek si to nemyslí. Budoucností je elektrifikace, kterou v rámci svých modelů začíná i kvůli emisím nabízet nejedna značka. Celkem logicky se postupně dostává i mezi sportovní auta. Příkladem ze světa rychlých kombi může být Porsche Panamera Sport Turismo E-Hybrid.

Ano, v nabídce stále figuruje třeba varianta GTS, plug-in hybrid Turbo S E-Hybrid jakožto vrchol celé řady Panamera však nabízí celkem 500 kW kombinovaných s pohonem všech kol a dvouspojkovým automatem PDK. Zrychlení na 100 km/h zabere z klidu 3,4 vteřiny a maximální rychlost je až 310 km/h. I slabší Panamera 4 E-Hybrid s 340 kW umí s paketem Sport Chrono zrychlit na 100 km/h za 4,6 vteřiny. A verze GTS? Ta má osmiválec s 338 kW, pohon všech kol a automat PDK, což stačí k akceleraci, s paketem Sport Chrono, za 4,1 vteřiny.

 

Právě se děje

Další zprávy