I manažeři musí šetřit palivo. Škoda Superb do zásuvky jde po krku Passatu i BMW

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 9. 2019 6:02
Škoda minulý týden oznámila ceny svých elektrifikovaných modelů. Vedle bezemisního Citiga to znamená také plug-in hybridní Superb. Ten bude ve střední třídě tak trochu solitérem, protože stejný typ pohonu v neprémiovém balení nabízí zatím jen Volkswagen Passat. Podívejte se do přehledu na manažerské plug-in hybridy, k nimž jsme přidali i klasické hybridní modely.

Volkswagen Passat / Passat Variant GTE - od 1 126 900 Kč

Výkon spalovací motor (1.4 TSI): 115 kW / 250 Nm
Výkon elektromotor: 85 kW / 330 Nm
Systémový výkon: 160 kW
Dojezd na elektřinu: 55 km
Kombinovaná spotřeba: 1,3/1,4 l / 100 km
Průměrné emise: 29/32 g CO2 / km
Cena od: 1 126 900 Kč (sedan) / 1 153 900 Kč (kombi)

Passat GTE je nejen použitou technikou největší vyzyvatel plug-in hybridního Superbu. Jde také o jedno z mála neprémiových plug-in hybridních aut střední třídy, protože škodovka má potenciál soupeřit právě spíše s VW než třeba BMW nebo Mercedesem. Passat GTE navíc prošel modernizací, která zvětšila baterii a prodloužila dojezd na 55 km dle cyklu WLTP. O přenos síly na přední kola se stará dvouspojkový automat DSG.

Oproti Superbu je Volkswagen dražší, už v základu stojí přes 1,1 milionu korun v obou karosářských variantách. Je to ale daň za to, že na rozdíl od škodovky nemá na výběr z více výbavových stupňů. Passat nabízí jen nejvyšší linii, v níž má některé prvky, oproti nejlevnějšímu Superbu, navíc. Několik málo prvků mu ale naopak chybí.

GTE tak už v základu obsahuje třízónovou automatickou klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a navigací, Front Assist, adaptivní tempomat, udržování v jízdním pruhu, asistent pro jízdu v koloně, bezklíčkové odemykání a startování, LED přední světla, mlhovky nebo 17palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy