I manažeři musí šetřit palivo. Škoda Superb do zásuvky jde po krku Passatu i BMW

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 9. 2019 6:02
Škoda minulý týden oznámila ceny svých elektrifikovaných modelů. Vedle bezemisního Citiga to znamená také plug-in hybridní Superb. Ten bude ve střední třídě tak trochu solitérem, protože stejný typ pohonu v neprémiovém balení nabízí zatím jen Volkswagen Passat. Podívejte se do přehledu na manažerské plug-in hybridy, k nimž jsme přidali i klasické hybridní modely.
Foto: Volvo

Volvo V60 T6 Twin Engine - od 1 519 900 Kč

Výkon spalovací motor (2.0): 186 kW / 350 Nm
Výkon elektromotor: 65 kW / 240 Nm
Dojezd na elektřinu: 56 km
Kombinovaná spotřeba: 1,7 l / 100 km
Průměrné emise: 39 g CO2 / km
Cena od: 1 519 900 Kč

Benzinový plug-in hybrid na základech Volva V60 se nabízí ve dvou verzích, které se liší výkonem dvoulitrového motoru přeplňovaného turbodmychadlem i kompresorem. Slabší verze T6 Twin Engine má 186 spalovacích kW, což se podepsalo především na dynamice provozu. Elektrická část pohonného ústrojí je u T6 i silnější T8 stejná, stejný je tak i dojezd na jedno nabití a nakonec i kombinovaná spotřeba paliva. Vzhledem k tomu, že elektromotor pohání zadní kola a spalovací přední, disponuje V60 pohonem všech kol. Sílu pak přenáší osmistupňový automat.

Kombi V60 T6 Twin Engine stojí v základu přes 1,5 milionu korun, a to se nabízí v celkem třech výbavových stupních.

Nutné je podotknout, že základ u plug-in hybridu tvoří výše posazená linie Momentum Pro, která obsahuje automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s devítipalcovou obrazovkou a navigací, tempomat, přednárazový systém, udržování v jízdním pruhu, bezklíčkové startování, LED přední světla nebo 18palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy