Řidič BMW spáchal v Rusku 1,5 tisíce přestupků. Skončil před vojenskou komisí

Jakub Stehlík Jakub Stehlík
před 2 hodinami
Porušování dopravních předpisů se v Rusku přestává vyplácet. Pokuty jsou tu sice stále velmi nízké, v časech "speciální vojenské operace" však může jít doslova o život.
Foto: BMW

Petrohradská dopravní policie uspořádala zátah na vozy s cizími registračními značkami, celá akce proběhla pod pláštíkem dodržování migrační legislativy. Na sociální síti Telegram policisté uvádí, že zkontrolovali patnáct set cizích aut, rozdali 2361 pokut a zatkli 100 lidí. Většina z nich prý pochází ze středoasijských a pobaltských států.

Pozoruhodných je i 91 zabavených aut za dopravní přestupky, což může znamenat, že ruská policie proti vozům registrovaným v cizině postupuje mimořádně tvrdě. Dvacet aut policisté zabavili za "porušení dočasného přepravního řádu" a "budou předány celním orgánům", píše se ve zprávě, kterou vypracoval "velitel samostatného praporu dopravní policie č. 2 Státního dopravního inspektorátu".

Zdaleka nejzajímavější informací z celé zprávy je ta část, kde se velitel praporu zmiňuje o podnikateli vlastnícím BMW řady 3. Ten měl za uplynulý rok spáchat celkem 1453 dopravních přestupků, za což mu byly uděleny pokuty v celkové výši 363 tisíc rublů (v přepočtu zhruba 90 tisíc korun).

Ve zprávě nestojí, jaké národnosti je podnikatel, kterého za velké množství přestupků policie nakonec zatkla. Pouze se v ní uvádí, že "auto bylo zajištěno a řidič odvezen na vojenskou registrační a náborovou kancelář". Lidé, kteří se na tomto místě ocitnou, většinou po krátkém výcviku putují rovnou do válečné zóny.

Informace o neobvyklém postupu policie za spáchání dopravních přestupků zaujala i list Rossijskaja gazeta, který ji zveřejnil bez dalších podrobností. Komentáře čtenářů pod článkem na ruském webu byly zablokovány.

 

Právě se děje

Další zprávy