Děsivá nehoda policejního BMW. Shořelo při pronásledování motorkáře

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 2. 2024 15:30
Nehoda jak vystřižená z akčního filmu se stala včera v obci Paskov na Frýdecko-Místecku. Policejní BMW se tam při pronásledování ujíždějícího motorkáře srazilo s dodávkou a dalším odstaveným autem, následně začalo hořet. Průběh nehody zaznamenala kamera u nedaleké čerpací stanice, video z ní se následně objevilo na sociální síti Facebook.
Záznam nehody a požáru policejního BMW. | Video: Aktuálně.cz/Facebook/Michal Banas

"Krajští operátoři byli o nehodě policejního automobilu s dodávkou informováni minutu po poledni. Na místo ihned vzlétl vrtulník letecké záchranné služby a vyjely dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci," popisuje mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. Nehoda se stala v úterý 27. února krátce před polednem na křižovatce ulic U Dálnice a Československých lesů v Paskově.

Jak uvádí Týdeník policie, policisté z dálničního oddělení ve Frýdku-Místku pronásledovali v civilním BMW řady 5 ujíždějícího motorkáře. Při předjíždění kolony vozidel se policejní BMW srazilo s dodávkou, která odbočovala. "Dle dostupných informací byl užit na služebním autě výstražný zvukový a světelný signál," píše Týdeník policie.

BMW po střetu s dodávkou narazilo do svodidel a dalšího stojícího auta, následně začalo hořet. Tento moment zachycuje i video z nedaleké čerpací stanice. Policejní auto shořelo, dva policisté a řidič dodávky byli se středně těžkými zraněními převezeni do nemocnice.

"Ošetřen byl čtyřiadvacetiletý muž s poraněním obličeje a o tři roky starší účastník nehody s popáleninou v oblasti trupu. Muž ve věku osmatřiceti let utrpěl poranění hlavy," dodává Humpl. Negativní byla u obou řidičů dechová zkouška, policie tak nehodu nadále vyšetřuje a hledá také případné svědky.

Dodejme, že první BMW 540i xDrive Touring s mildhybridním benzinovým šestiválcem přebrala policie v červenci 2022. Celkem má k dispozici 70 těchto aut, polovinu v označené a polovinu v neoznačené verzi.

 

Právě se děje

Další zprávy