Když si s auty hraje příroda: Smutná pohřebiště superaut i nálezy veteránů ve stodole

Dan Poláček Jan Matoušek Dan Poláček, Jan Matoušek
24. 11. 2022 6:02
Otevřít starou stodolu nebo garáž a najít tam poklad. To je jistě sen nejednoho sběratele prakticky čehokoliv, ale zejména automobilů. Čas od času se někomu povede pod hromadou sena najít vzácné auto a následně ho prodat za miliony. Existují ale i místa, odkud už ani sebevzácnějšímu autu nikdo nepomůže. Podívejte se, jak vypadají ukryté automobilové poklady, ale i jejich hřbitovy.

Záhada zakopaného Ferrari

Příběh tohoto Ferrari Dino 246 GTS z roku 1974 je extrémně zajímavý. Jeho majitel z Kalifornie ani ne dva měsíce po koupi, v prosinci 1974, nahlásil, že mu zelený sporťák někdo ukradl. Policie po autě údajně pátrala, ale bezvýsledně, a jeho majitel si tak nechal vyplatit pojistku (později údajně jeden svědek tvrdil, že se jednalo o pojišťovací podvod).

O tři a čtvrt roku později, v únoru 1978, se ale zelené Ferrari objevilo. A to stejně záhadně, jako se v prosinci 1974 ztratilo. Dobový článek v Los Angeles Times uvádí, že dva kluci při hraní na dvorku jednoho z domů narazili v zemi na cosi neobvyklého, co vypadá jako střecha auta. A skutečně, po vykopání objektu vyšlo najevo, že jde o zelené Ferrari Dino, ono ukradené zelené Ferrari Dino.

Jeho stav by se asi ukázkovým nazvat úplně nedal, ačkoliv vzhledem k tomu, kde auto strávilo pravděpodobně několik let, to pořád nebylo až tak zlé. Vyplývá to i z toho, že se auto povedlo prodat a nový majitel jej zrenovoval a opět dostal na silnice se značkou Dug up, tedy v překladu "vykopaný". Podle jednoho z předloňských článků přitom zelené Dino v Americe stále jezdí.

 

Právě se děje

Další zprávy