Nový žebříček nejlevnějších aut v Česku. Na čele poprvé Mitsubishi i Toyota z Kolína

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 4. 2022 6:02
Ceny nových aut postupně rostou a vzhledem k problémům v dodavatelských řetězcích a vyšší poptávce asi ještě nějakou chvíli růst budou. Pomalu navíc mizí základní verze "bez výbavy", které plnily žebříčky nejdostupnějších aut na trhu. Novým nejlevnějším autem v Česku tak je Mitsubishi Space Star, které už ale stojí skoro čtvrt milionu. Na další auta v desítce nejlevnějších se podívejte do galerie.
Foto: Citroën

Citroën C3 - 319 900 Kč

Situace na trhu je jasná a o úplná holátka sice s nízkou cenou, ale bez komfortní výbavy pomalu přestává být zájem. Spolu s tím (a koncem řady městských aut) se posouvá žebříček nejlevnějších vozidel směrem k vyšším částkám, čemuž napomáhá i současná nelehká situace ohledně dodávek potřebných komponentů. Přehled nejlevnějších aut na trhu tak Citroën C3 s cenou od 319 900 korun - jen před několika málo lety nemyslitelné, aby se tak "drahé" auto dostalo mezi nejlevnější.

Malý pětidveřový francouzský hatchback má 61kW benzinový tříválec a manuální pětistupňovou převodovku. Spotřeba je pak na úrovni 5,3 l/100 km.

Výbava Live je ale stále ještě příkladem toho, jak lze také dosáhnout nízké ceny. Zapomeňte totiž na klimatizaci, která je součástí výbavy až vyššího stupně za minimálně 339 900 korun. Komu však v létě nevadí jízda se staženým oknem, dostane i za necelých 320 tisíc třeba rádio, tempomat, pomocníka pro jízdu v pruhu, čtení dopravních značek omezujících rychlost, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo diodová přední světla. C3 tak sice chybí jeden ze základních komfortních prvků, chudý příbuzný to ale ani tak úplně není.

 

Právě se děje

Další zprávy