Hyundai konkuruje Škodě. Na trh uvádí elektrický Ioniq 5, míří na Enyaq

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 4. 2021 6:02
Hyundai na konci února odhalilo prvního zástupce nové elektrické řady Ioniq. Crossover s číslem 5 zaujal retro designem, třímetrovým rozvorem náprav a možností napájet i jiné elektrické spotřebiče. Teď přichází na český trh, a to za ceny od 1,1 milionu korun. Mnoho přímých konkurentů zatím nemá, korejský model jsme tak porovnali se Škodou Enyaq iV a Volkswagenem ID.4.
Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 5 Smart - od 1 099 990 Kč

Korejský crossover se na českém trhu nabízí ve dvou výbavových stupních. Základní se jmenuje Smart a s 58kWh baterií stojí od 1 099 990 korun.

Co všechno má takový vůz v základu? Z bezpečnostních prvků je to v posledních nárazových testech Euro NCAP hojně diskutovaný středový airbag vpředu, dále vedení v jízdním pruhu, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů a varováním před srážkou při odbočování vlevo, sledování mrtvého úhlu, upozornění na vozidla při couvání, adaptivní tempomat nebo asistent pro jízdu na dálnici.

Z komfortních a multimediálních prvků nechybí automatická klimatizace, navigace s 12,3palcovou obrazovkou, Bluetooth, rozhraní Apple CarPlay a Android Auto, kožený multifunkční volant, 12,25palcová obrazovka místo budíků, vyhřívaná přední sedadla a volant, zadní parkovací senzory a couvací kamera, automatická světla a stěrače nebo bezklíčové odemykání a startování.

Vizuálně má Ioniq 5 19palcová litá kola, diodová světla vpředu a kombinovaná diodová světla vzadu. Co se týká nabíjení, standardem je 10,5kW třífázová palubní nabíječka a možnost nabíjení střídavým (včetně kabelu) i rychlonabíjení stejnosměrným proudem.

Jestliže pak v základní výbavě zvolíte větší baterii, je standardem i balíček Range s tepelným čerpadlem a předehřevem akumulátorů. Ten u verze s menší baterií přijde na 40 tisíc korun.

Ceník - Hyundai Ioniq 5 Smart

Smart
Eco (58 kWh / 125 kW) 1 099 990 Kč
Power (72,6 kWh / 160 kW) 1 249 990 Kč

 

Právě se děje

Další zprávy