Hyundai chystá novinky pro Evropu, do 3 let uvede 20 modelů

ČTK ČTK
4. 3. 2014 16:05
První z nových modelů na trhu je i10, automobilka v Ženevě představila i novou limuzínu a studii poháněnou vodíkovými články.
Foto: Hyundai

Ženeva - Jihokorejská automobilka Hyundai chce do roku 2017 v Evropě uvést 20 nových nebo inovovaných modelů. Uvedli to zástupci společnosti na dnešní tiskové konferenci na autosalonu v Ženevě.

Vlnu nových modelů pod názvem "Product momentum 2017" zahájilo uvedení nové generace modelu i10, který se vyrábí v Turecku.

V Ženevě firma ukázala velkou luxusní limuzínu All-New Genesis, která bude v omezeném počtu kusů dostupná i v Evropě. Vůz bude vybaven šestiválcovým motorem do V a osmistupňovou automatickou převodovkou.

Automobilka v Ženevě rovněž představila studii vozu Intrado poháněného vodíkovými články, který vytvořilo evropské vývojové oddělení spolu s centrem v jihokorejském městě Hwasong (dříve Namjang). U automobilu inspirovaného leteckým průmyslem firma využila kombinaci vysokopevnostní oceli a karbonových vláken.

Hyundai vyrábí většinu evropských modelů ve svých dvou závodech v ČR a Turecku, kde investovala přes tři miliardy eur. Na tyto dva závody připadá 90 procent aut prodaných v Evropě.

V moravských Nošovicích vyrábí modely ix35, i30 a ix20. Loni závod vyrobil 303 460 osobních automobilů, což je o 425 více než o rok dříve.

 

Právě se děje

Další zprávy